Huisstijl Gemeente Rotterdam

Onze snel veranderende wereld was voor de gemeente Rotterdam de aanleiding om de visuele stijl te revitaliseren. Met als doel een inclusieve en toegankelijke stijl voor alle burgers. Door digitaal leidend te maken in de ontwikkeling hebben we de belangrijkste stijl componenten vernieuwd, zonder de kenmerken van de vorige stijl te verliezen. Zo blijft de stijl goed herkenbaar en kan de gemeente haar burgers nog beter van dienst zijn in deze gedigitaliseerde wereld.

  

Verantwoordelijk voor: 
Concept huisstijl
Ontwerp huisstijl
Visual design


Bureau: IN10
Rol: Brand designer
Jaar: 2020

Frame-9
Frame-10
Mobile_parkeer
Fullscreen-2-1290×945-1
531160103.hd_

Een eigentijds, leesbaar lettertype

Meer dan 180 verschillende nationaliteiten komen samen in Rotterdam. Ongeveer 20% van de Rotterdammers heeft moeite met de Nederlandse taal. Leesbare typografie was een van de belangrijkste doelen van het project. We ontwikkelden het meest leesbare lettertype. De basis van een consistente en herkenbare merkervaring - ook als de afzender niet direct zichtbaar is.

531168996.hd_
abribinnenwerk
magazines
530789738.hd_

Logo versimpeld

Om de herkenning van het logo te behouden behielden we de basisvorm. De digitale leesbaarheid werd verbeterd door het logo te versimpelen; meer transparantie, één kleur en compactere typografie.

Meer werk

GelrepasBrand & visual design

Huisstijl Gemeente RotterdamBrand & visual design

Ketel 1User interface

Sportbedrijf RotterdamBrand & visual design

DordtpasBrand design & Art direction

Van OordVisual design & art direction animation

MaqqieBrand design

Natuurstad RotterdamBrand design